Rektörlük Yerleşkesinde “Sıfır Atık Yönetimi Personel Eğitimi”

Yayınlanma Tarihi: 26-09-2019

20 Şubat 2019 tarihinde Rektörlük Yerleşkesinde DESEM seminer salonunda Sıfır atık uygulaması kapsamında “Sıfır Atık Yönetimi Personel Eğitimi” yapıldı. Üniversite genelinde çok sayıda akademik ve idari personelin katımıyla gerçekleştirilen hizmet içi eğitimde, atık yönetimi konusunda bilgilendirme yapıldı. Gerçekleştirilen eğitim programı çerçevesinde Gerçekleştirilen eğitim programı çerçevesinde Çevre Planlama ve Geliştirme Koordinatörü Prof. Dr. Duygu Özel Demiralp tarafından ‘Entegre Atık Yönetimi ve Entegre Çevre Bilgi Sistemi Kullanımı’, DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Görkem Akıncı tarafından ‘Bölgesel Geri Dönüşüm Uygulamaları’, taşınabilir pil üreticileri ve ithalatçıları derneği (TAB) Ankara sorumlusu Abdullah Ömür tarafından ‘Atık Pil Geri Dönüşüm Uygulamaları’ ve MENSAN geri dönüşüm firmasından bir yetkili tarafından ‘Atık Toplayan Firmaların Geri Dönüşüm Uygulamalarındaki Görevleri’ konularında bilgiler verildi. Böylece Üniversite olarak sıfır atık uygulamaları kapsamında ilk hizmet içi eğitimimiz tamamlandı.