Dokuz Eylül’de atık pet şişelerden battaniye üretimi

Yayınlanma Tarihi: 31-10-2022

DEÜ, Sıfır Atık felsefesinin ayrılmaz bir parçası olan döngüsel ekonominin önemine dikkat çekmek için 2022 yılı Çevre Haftası kapsamında örnek bir harekete daha imza atmıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi ve Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin işbirliği gerçekleştirilen bu önemli çalışmada, yerleşkelerimizden toplanan PET atıklar lisanslı firmalarca polyester elyaf ve iplik üretimine yönlendirilmiş,  tekstil atıklarından elde edilen iplikle bir araya getirilmiş ve nihayetinde sanayi partnerimizce üniversitemiz yurtlarında kullanılmak üzere tamamen geri dönüşümlü malzemeden 250 adet battaniye üretilmiştir.  Üretilen battaniyeler Üniversitemizin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 7 Haziran 2022’de gerçekleştirilen “3. Çevre Günleri – İklim Değişikliği ile Mücadele: Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim” temalı organizasyonda sergilenmiş ve büyük ilgi toplamıştır. Üretilen battaniyeler, üniversitemi yurtlarında kalan öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.