DEÜ da atık kağıt oluşumunun azaltılması ve BELGENET

Yayınlanma Tarihi: 31-10-2022

Üniversitemizde kağıt kullanımını azaltmak amacıyla DEÜ’nün resmi yazışmalarında kullandığı e-belge yönetim sistemi güncellenmiştir. Yeni sistemde belge yazdırmak mümkün değildir. Sistemin adı “BELGENET” olup, sistemin kullanımı tüm idari ve akademik personel arasında yaygınlaşmıştır.

DEÜ’nün Fakülteler, Enstitüler, Meslek Yüksekokulları, Hastaneler ve Araştırma Merkezleri dahil olmak üzere yaklaşık 90 akademik birimi bulunmaktadır. Bu birimlerdeki yazışmalar dijital olarak gerçekleştirilecek ve kağıt atığı üretimi yılda ortalama 3,5 milyon sayfa azalacaktır. Bu kağıt miktarı 6912 top A4 kağıda eşdeğer ve 17,3 ton ağırlığındadır. Bu miktarın 1.248.000 sayfası  (6.24 ton atık kağıt ) Tınaztepe Yerleşkesinde biriktirilecektir.

DEÜ iç yazışmalarında kullanılan Belgenet Sistem arayüzleri